Közeleg a karácsony. Mindenki próbálja megtalálni a legmegfelelőbb ajándékot a szeretteinek, mely sokszor nem is olyan egyszerű. Pláne egy babát/kisgyermeket nehéz jól megajándékozni, de a nagyobb gyermekeknél is előfordul, hogy bár adott pillanatban nagyon örül a 7. féle játéknak a karácsonyfa alatt, azonban pár héttel később a játék már a szoba sarkában várja a jobb időket. (legalábbis nálunk sajnos ez a tendencia a játékokkal)

Mivel ad többet a szülő/nagyszülő a gyermekének/unokájának, ha minket választ?
S mit nyer saját maga is ezzel?

1. Pozitív megerősítést adunk

Néha elég egy kedves szó is, hogy valaki élete megváltozzon tőle. Az úszásoktatás alkalmával minden egyes foglalkozás során tudatjuk a gyermekeddel, hogy fantasztikus és nagyszerű!

2. Képességet adunk arra, hogy bármiben megláthassa a szépet

Segítünk a gyerekednek abban, hogy megtalálja a szépet bármiben… és bárkiben, akivel találkozik. Ebben nagy segítségünkre vannak a gyógyúszáson részt vevő gyermekek.

3. Lehetőséget adunk a hibázásra

A gyerekek gyerekek. Ettől olyan szórakoztatóak… és persze emiatt szükséges hozzájuk rengeteg türelem. Mi megadjuk a gyerekednek a lehetőséget arra, hogy felfedezze a világot, megtapasztalja azt, és persze arra is, hogy ne legyen tökéletes.

4. Felébresztjük a vágyat benne, hogy nagy dolgokat vigyen véghez

Bátorítsd a gyerekedet arra, hogy merjen nagyot álmodni, mi is ezt tesszük! Cserébe többet érhet el, mint amit valaha is lehetségesnek gondolt volna… és valószínűleg annál is többet, mint amit te lehetségesnek gondoltál.

5. Osztatlan figyelmet adhatsz neki

Az egyik legfontosabb egy gyermek életében!
A szülővel végzett foglalkozások során mi megteremtjük a környezetet ahhoz, hogy tömény 45 percig csak a gyermekedre figyelj.
Azonban a nagyoknál is működik ez! Amíg elhozod az óvodából és elértek az uszodáig, illetve ott az öltözésnél is „kénytelen” vagy rá figyelni. Tedd ezt tudatosan, és ilyenkor ne hagyd, hogy a külső dolgok közbeszóljanak! Meglásd az a pár 10 perc is lehet annyira hasznos, ha csak a gyerekedre figyelsz mint az otthon eltöltött közös idő, ami mellett másra is figyelned kell!

6. Megismertetjük vele a megelégedettség érzését

Általában többet akarunk annál mint amennyit tudunk! Mi megtanítjuk a gyerekedet arra, hogy elégedett legyen azzal, amit odafigyeléssel és legjobb szándéka szerint épp képes kihozni magából.

7. Kitartásra neveljük

Abban, hogy ki mennyire sikeres, általában az a döntő: mennyire akarja azt. Az eltökéltség valami olyan, amivel már ma hozzásegíthetjük a gyermekedet a jövőbeni boldogsághoz.

8. Fegyelemre tanítjuk

Úszásoktatás nincs szabályok és következetesség nélkül. A fegyelmezés nálunk alapvetően pozitív és megerősítő. A gyermekednek megtanítjuk, hogyan viselkedjen másokkal a foglalkozások során, hogyan érhet el eredményt, hogyan valósíthatja meg az álmait. A fegyelem révén megtanulhatja, mit kell és mit lehet megtennie.

9. Bátorítjuk, hogy meg merje tenni, ami benne van

A szavaknak erejük van. Szárnyakat adhatnak egy gyereknek, de össze is törhetik őt. Mi ezzel maximálisan tisztában vagyunk, ezért a gyerekek felé a pozitív megerősítéseket használjuk.

10. Lehetőséget nyújtunk

A gyerekeknek szükségük van arra, hogy lehetőséget kaphassanak az új dolgok megtapasztalására azért, hogy rájöjjenek, mi az, amit szeretnek, és amiben örömüket lelik. Az úszás elsajátítása is egy lehetőség a sok közül, mely nem csak az életmentő mivolta miatt fontos, hanem azért is, hogy felnőttként legyen egy számára kedves sport, amihez tudja, hogy bármikor nyúlhat!

11. Büszkék leszünk gyermekedre

Mi „megünnepeljük” gyermeked apró eredményeit! Tudjuk, hogy idővel ezekből az apró sikerekből lesznek az igazán nagy áttörések.

12. Hagyjuk, hogy egyedi legyen

Az, ami megkülönböztet minket másoktól, egyedivé is tesz. Mi tudjuk, hogy minden kis tanítványunk egyedi és megismételhetetlen! Ezt nem szabadna elrejteni! Büszkén meg kell mutatni a világnak, hogy észrevegye, méltányolja és örömét lelje benne.

+1. Szülőknek: Énidő

A várakozással eltöltött idő alatt meg lehet ejteni a bevásárlást, telefonos ügyintézést, és egyéb ügyek elintézését. Azonban nekünk van egy sokkal jobb ötletünk ezen idő eltöltésére. 45 percig olvashatsz a kedvenc könyvedből, úgy hogy nem kell lelkiismeret furdalással küszködnöd, de akár beszélgethetsz is az újdonsült anyuka barátaiddal! 😉

Ha szeretnél Te is személyre szabott ajándékutalvány adni karácsonyra, akkor hívd a 30/426-12-68-as számon Szilvit vagy írj a pollyuszoiskola@gmail.com e-mail címre!

ajandekutalvany