Hogy mi is az Aquajogging?

 
 

Nem másról van itt szó, mint a mély vízben történő futásról.

 
montázs 2
  

Ami így elsőre elég érdekesen hangzik, hiszen a vízben nem egyszerű futni, főleg nem a mély vízbe. Ez a mozgásforma minimális terhelést jelent az ízületeknek, az inaknak és a porckorongoknak, ezért minden ember számára alkalmas. A víz természetes ellenállása egyaránt segíti az izmaink, az ízületeink, a szívünk és a keringési szervrendszerünk állapotának javulását.

Ez a mozgásforma alkalmas a test izmosítására, hiszen az egész testet képezzük vele (lábak mellett a karokat, a vállakat is) és az egészség megőrzésére. Műtétek utáni regenerálódásra is alkalmas, hiszen a mozgás közbeni sérülés veszélye egyenlő a nulláéval. Az ízületeket, inakat és szalagokat nem éri ütés, döccenés, tehát nem kopnak, nem sérülnek. A mozgás hatására csökken a vérzsírok és  a vércukor szintje a vérben, ugyanígy a gyulladásért felelős hormonok, valamint a stressz hormonok szintje is, ugyanakkor ellazulnak a feszes izmok is. Ezzel magyarázható, hogy megszűnnek a hátfájdalmak és a legkülönfélébb emésztési zavarok. A víz természetes hűtő hatása révén az aquajogging sokkal intenzívebb testmozgást tesz lehetővé, mint a szárazon végzett edzések.

Amire szükség lesz:

  • Fürdőruha, papucs, törölköző, úszósapka.
  • Nyilatkozat, hogy a résztvevő nem szenved semmilyen fertőző betegségben. Ez letölthető innen, vagy kitölthető az első óra előtt az uszodában.
  • Az aquajogging végzéséhez mindössze  egy speciális öv és lábellenállás szükséges. Az öv illetve a lábellenállás biztosítja, hogy a felszínen maradjunk, így lábunk nem ér a medence aljához és teljes a mozgásszabadság. Ezeket a kellékeket minden joggingolni vágyó rendelkezésére bocsájtjuk.

A mozgáshoz úszástudás nem szükséges azonban egy alapfokú vízbiztonság elengedhetetlen a foglalkozáson való részvételhez.

Helyszín: Ajka

Időpont:

Árak:  8400 Ft/ 4 alkalom

Jelentkezni a név és telefonszám megadásával lehet Halbrucker Katánál a 06 30/426-12-68-as telefonszámon.