MargarétaNemes-Molnár Margaréta vagyok, ANYA, tanító, fejlesztőpedagógus, gyermekkori rekreációs- és gyógyúszás oktató, babaúszás és születési károsodott csecsemők úszásoktatója, a Polly Úszóiskola vezetője.

Alapdiplomám tanító, koraszülött nagylányom érkezése után kezdtem érdeklődni a fejlesztőpedagógia iránt, ahol egyértelművé vált számomra, hogy mozgásterápiával szeretnék foglalkozni. El is végeztem a Kulcsár féle “A tanulás öröm is lehet” mozgásterápiás képzést, ami alapján létrehoztam egy óvodásoknak szóló mozgásfejlesztő tornát. Ezután a helyi pedagógiai szakszolgálattól kaptam egy megkeresést, hogy volna-e kedvem gyógyúszást oktatni. Természetesen igent mondtam, így párhuzamosan két szakirányú továbbképzést is végeztem, a férjem és a nagyszülők maximális támogatása mellett. Miután egyre több felkérést kaptam pár hónapos-néhány éves babák szüleitől, szükségesnek éreztem a babaúszás tanfolyam elvégzését is. 2016-ban elvégeztem a Gézengúz alapítvány Neuro-hidroterápia a koragyermekkori intervencióban tanfolyamát.

2011 óta oktatok úszást/gyógyúszást, és úgy érzem (talán a személyiségemnek, talán a pedagógus múltamnak köszönhetően) nagyon hamar megtalálom a gyermekekkel a közös hangot és a félős, víziszonyos gyermekek is egy-kettőre bizalmukba fogadnak.

Jelenleg Ajkán babaúszást,gyógyúszást és középhaladó csoportot oktatok, emellett magánórákat tartok délelőttönként. Sümegen babaúszást és középhaladó csoportosoknak tartok órákat. Mindhárom helyszínen folyamatosan felügyelem az oktatás szakmai színvonalát.

Örülök, hogy rátaláltam arra a hivatásra, amit szívvel-lélekkel és hatalmas örömmel tudok nap mint nap végezni.

Ezúton is köszönöm azoknak a szülőkkel, akik megtisztelnek bizalmukkal és a Polly Úszóiskolába hozzák/íratják gyermeküket!

NI2_0512_SZHidi Szilvia vagyok! Két 17 éves kamasz anyukája. Mindkét gyermekem a Polly Úszóiskolába jár úszni, és nagyon szeretik!
1992-ben végeztem Pápán a Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskolában,mint könyvelő,vállalati tervező és statisztikus. Anyagkönyvelőként kezdtem dolgozni. 2001-ben születtek meg ikergyermekeim, Dorina és Valentin. 2011-ben végeztem el egy eladói és egy üzletvezetői iskolát, majd egy Bio boltban dolgoztam. Itt ismerkedtem meg Margarétával!
2015-ben hívott Margaréta a Polly Úszóiskolába dolgozni, mint adminisztrátor! Nagy örömmel mentem, mert mindig is ez a fajta munka állt közel hozzám.
Adminisztrátorként a munkám igen összetett és sokrétű. Ha csak telefonon és számítógépen keresztül is, de végig követem minden nálunk úszó gyermek fejlődését az Úszóiskolában, kezdve a felvételtől a számukra megfelelő nap és időpont megtalálásán át egészen a magasabb csoportba rakásig. Mivel gyógyúszást is oktatunk, a velük kapcsolatos papírmunkák is hozzám tartoznak. Minden hónapban egy hétig fizethetnek nálam a szülők úszásdíjat, ezt nagyon szeretem, mert ilyenkor én is ott vagyok az uszodában és személyesen is találkozhatok a gyerekekkel és a szülőkkel.
Örülök, hogy ebben az igazán szuper csapatban dolgozhatok, és hálás vagyok Margarétának, nem csak azért mert rám gondolt mikor embert keresett erre a munkára, hanem azért is mert mindig, minden körülmények között számíthatok/tunk rá!
Várom az új jelentkezőket a Polly Úszóiskolába nagy-nagy szeretettel!!!

 AJKA

Halbrucker Kata vagyok. Anyuka, úszásoktató és adminisztrációs, ügyfélszolgálatos munkatárs. 2018. novemberétől a Polly Úszóiskola főállású dolgozója. 2001-ben végeztem védőnőként Kaposváron az Egészségügyi Főiskolán. Azóta dolgoztam  védőnőként. 2012-ben született meg kislányom, aki által a gyerekekkel való foglalkozási ismereteimet újabb és újabb gyakorlati tapasztalattal bővítettem  Védőnői munkám és kislányom, Emese kapcsán kerültem közelebbi kapcsolatba a Polly úszóiskolával. Mind anyaként, mind védőnőként nagyon örültem a 2014-ben induló babaúszásnak. Hamar bebizonyosodott az úszás pozitív hatása gyermekem egészségi állapotára, így lettem egyre és egyre elkötelezettebb az úszás és Margaréta mellett. Ekkor még csak szülőként, védőnőként, de még nem úszásoktatóként. 2016-ban kaptam lehetőséget hogy a főállásom mellett a Polly úszóiskolában is dolgozhatok. 2016-ban szereztem meg az úszásoktatói végzettséget. Azóta is a szívügyem az úszás, igyekszem a legjobb tudásomat nyújtani minden órámon, szeretek oktatni. Jelenleg kezdő és haladó csoportos gyermekekkel és haladó csoportos felnőttekkel foglalkozok. Az úszásoktatás mellett hozzám futnak be az érdeklődő telefonok és nálam lehet jelezni a ki és bejelentkezéseket is, valamint igyekszem minden egyéb felmerülő kérdésben a segítséget nyújtani, tanácsot adni. Munkám ezen része is sokrétű, az úszóiskola életének mindennapos szervezésében is részt veszek. Élvezem, szeretem a munkámnak ezt a részét is, hiszen fontos és megtisztelő feladatnak érzem hogy a rendszer működésének, működtetésének aktív tagja lehetek.   Mind emberileg, mind szakmailag nagyon sokat kapok az úszás, az úszóiskola és a úszó gyermekeink által. Örülök hogy a Polly csapat tagja lehetek 2018-tól immár teljes állásban is.

NI1_9368_SZVarga-Oszlánszki Ilona vagyok, de mindeki Inciként ismer.
Végzettségeim:
Óvodapedagógus( 2009)
Sportoktató (Úszás) ( 2016)
Babaúszás és Születési Károsodott Csecsemők Oktatásainak Módszertani Ismeretei (2017)

2015 szeptember végén találkoztam az úszásoktatással először, és szinte azonnal ráébredtem, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom. A gyerekek szeretete már meg volt, hiszen dolgoztam óvodában de nem volt kérdés, hogy megtaláltam azt a plusz dolgot ami addig hiányzott az életemből.
Először sikeresen elvégeztem a sportoktató, ezen belül az Úszás, majd tavaly szeptemberben már anyaként a babaúszás tanfolyamot is.
Szerencsésnek tartom magam, hogy oktatóként és már anyaként is tagja lehetek ennek a fantasztikus csapatnak.
Jelenleg babaúszást tartok, illetve van egy manócska csoportom is.
Úgy érzem számomra ez a két korosztály az ami a legközelebb áll a szívemhez, nagyon szeretek oktatni gyerekeket, élményt adni babáknak, szülőknek.

Anyaként a babaúszás a lehető legjobb közös program. Természetesen valamennyi rálátásom volt az órákra mint oktató, de most, meg is tapasztalhattam, hogy mennyire fantasztikus dolog együtt úszni, játszani, dolgozni a saját gyermekünkkel. Leírhatatlan az élmény és az érzés.
Anyaként is csak ajánlani tudom mindenkinek.

NI2_0504_SZSzentpéteri-Benecz Angéla vagyok, Angi. Óvó néni, úszásoktató és aquafitness oktató. 2015 júniusában végeztem óvodapedagógusként a a NYME-BPK-n. 2015 nyarán költöztünk a párommal Ajkára, ahol elkezdtem óvónői pályafutásomat. 2016 szeptemberétől pedig csatlakoztam a Polly Úszóiskolához. Azonnal magával ragadott a Polly aurája, így 2016-ban el is kezdtem a Sportoktató (úszás) képzést, melyet 2017 februárjában sikeres vizsgával zártam. 2017 májusában lehetőséget kaptam, hogy elvégezhessek egy Aquafitness oktatói képzést, mellyel természetesen éltem is. Az aquafitness tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, amely magában foglal rengeteg féle vízben végezhető mozgást (aquaaerobic, aquarelax, aquadance, stb), melyek jóval ízület kímélőbbek szárazföldi társaiknál. Ezáltal a képzés által megnyílt az utam a felnőttek oktatásának világa felé is!
Úgy gondolom, az óvodában már megszerzett tapasztalataimat jól tudom alkalmazni az úszás óráimon is, hiszen a foglalkoztatott korosztály majdnem ugyanaz. A Pollyban a Manócska órák „az én asztalom”. Imádom a manócskáimat! Nagyon lelkesek, mindenki a saját fejlettségéhez mérten küzd és gyakorol minden órán. Rengeteget fejlődnek óráról órára, és nehéz, de büszkeséggel tölt el, amikor szinte egyik pillanatról a másikra már átengedhetek egy-egy manócskát a kezdő csoportba.
Azóta sokkal közelebb kerültem én magam is a vízhez, a vizes foglalkozásokhoz. Igyekszem minden órát úgy végig csinálni, hogy abban jelen legyen a megszokottság, de az újdonság, az új kihívás is. Nagyon sokat kaptam eddig is a Pollytól, a gyerekektől, és biztos vagyok, hogy ez a továbbiakban csak fokozódik!

NI1_9365_SZTakács Barbara vagyok, Barbi. Jelenleg végzős főiskolai hallgató a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán szociális munka szakon. 2014. decemberében kerültem először kapcsolatba Margarétával, aki akkor segítőt keresett maga mellé. Egy próbaóra alkalmával közelebbről is megtekinthettem, hogyan is zajlik egy foglalkozás. Teljesen magával ragadott az uszoda, az úszás világa és immáron már több, mint 4 éve vagyok tagja a Polly csapatának. 2017 májusában Sportoktató (úszás) végzettséget szereztem. Majd ez év júniusban az Aquafitness oktató tanfolyamot is sikeresen elvégeztem. Jelenleg középhaladó, haladó csoportokat oktatok és mellette felnőtteknek tartok aquajogging foglalkozásokat és kezdő felnőtt órákat. Számomra az oktatás nem csak munka, hanem kikapcsolódás is. Hisz a gyerekektől rengeteg szeretetet és boldogságot kapunk az órákon és azokon kívül is. Szuper érzés mikor a gyerekek felismernek az uszodán kívül vagy épp az általuk készített rajzzal csalnak mosolyt az arcunkra. Már eddig is sokat kaptam a gyerekektől és a Polly lelkes csapatától.

A nevem Horváth Rozália, de mindenki csak MAZSInak szólít! Egy tíz, és egy négy éves csodálatos fiúk anyukája vagyok! Első kisfiam születése után biztos volt már, hogy gyerekekkel szeretnék hosszú távon foglalkozni, ezért a Csecsemő- és Gyermeknevelő- Gondozó Iskolát elvégeztem. 2015 szeptemberében rátaláltam a Polly Úszóiskola szuper csapatára, és a Sportoktatói OKJ-s tanfolyam elvégzése után, ma is a csapat tagja lehetek. A sok tapasztalat szerzés után, ma már a Városi Óvodában dolgozom mint úszóoktató! Hétfő délutánonként a haladó csoportban úszó gyermekeket oktatom. Az úszásoktatás során, nagyon jó érzés látni a gyors fejlődést, és a következő szintre, ill. a következő csoportba való ugrás után is látni a gyermekek boldog arcocskáját9! Szeretettel várom a Polly Úszóiskolába jelentkező gyermekeket és felnőtteket egy jó hangulatú úszásoktatásra!

BALATONFÜRED

NI1_9389_SZHomonnai-Sipos Emese vagyok.Fő foglalkozásom 2008 óta rendőr, 2014-ben végeztem el a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, most a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán dolgozom. 2007-ben szereztem vízimentő végzettséget is, ezt nyaranként a Balaton partján hasznosítom. Hobbim a motorozás, utazás és a mozgás. 2013-ban férjhez mentem, majd 2014-ben született egy kisfiunk, Marci. Öt hónapos kora óta jár úszni, amit nagyon szeret, persze ehhez kell egy jó oktató is. Amikor gyermekünk még pocaklakó volt, eldöntöttem, hogy úszásra fogunk járni, és bízom abban, hogy ez a sport végig kíséri életét. A foglalkozások alatt láttam, hogy mennyire megszerette a vizet, milyen magabiztosan mozog, és ami az egyik legfontosabb, az életmentő átfordulást is hamar elsajátította. Egy év elteltével elhatároztam, hogy én is szeretnék pici babákat vízhez szoktatni, ezért 2016 tavaszán sajátítottam el az angolna oktatás módszerét, így rendőri állásom mellett foglalkozom kisgyermekekkel az úszás keretében.

Kezdetben Veszprémben tartottam babaúszást, majd Balatonalmádiban és Balatonfüreden kezdtem el oktatni, az idő előre haladtával egyre nagyobb gyerkőcök tanítására is lehetőséget kaptam. Sajnos kevés olyan medence van a környéken, ahol a vízmélység és a vízhőfok is megfelelő, emiatt az úszások helyszínei változtak. Jelenleg heti egy alkalommal Balatonfüreden tartom a foglalkozásokat baba1, baba2, manó és kezdő csoportnak. A türelmem nagy, a gyerkőcök egyénisége és saját fejlődésük figyelembe vételével oktatok, az órák jó hangulatban szoktak telni. Sokszor úgy érzem, nem csak a gyermek, hanem a szülő is ragaszkodik hozzám, mely nagyfokú bizalomra is utal.

A víz iránti szeretet kialakítása, és az úszó mozgás tanítása mellett játékos formában mondókázunk a picikkel, az óvodásokkal pedig a nehezebb feladatokat gyakoroljuk, hogy a tanév végén büszkén mondhassam nekik és a szüleiknek, hogy kitartásuk gyümölcseként ősztől a középhaladó csoportba kerülnek, ahol tapasztalt, mosolygós oktatók tanítják őket.

Több kisgyermeknek számomra egyedi története van, például Mici, aki egészen pici kora óta hozzám jár úszni, most került a kezdő csoportba, néhány hónapja anyukája nélkül áll helyt a medencében. A foglalkozások alatt még picit bátortalanul, de gyönyörűen megcsinálja az adott feladatot, eközben végig az én tekintetemet keresi, és biztatásomat várja, az óra végén pedig mindig megfogja a kezemet. Volt olyan időszaka, hogy úszósapkában indult el otthonról, és azt büszkén viselte… Vagy a kis Bence, aki a neoprén ruhájában is didereg, de kitartó, és néha kis időre hozzám bújik melegedni a tanóra alatt. Hanga is kicsi korában kezdett a vízzel megbarátkozni, gyors ütemben fejlődött, mindig szépen alkalmazkodott a változásokhoz, így édesanyja leválasztásáról is – nála előfordult már, hogy az utcán is találkoztam vele, meglepően nézett rám, hogy miért nem fürdőruhában vagyok.

A Polly Úszóiskola színesíti évek óta az életem, a vízben töltött idő alatt mindig feltöltődöm, és bízom benne, hogy ennek a szuper oktatócsapatnak sokáig a tagja lehetek