Girl swimming backstrokeAz úszás az egyik legegészségesebb sport. Azon kívül, hogy növeli az állóképességet, fejleszti a légző és keringési rendszert, erősíti a szívet, erősíti a törzsizmokat a gerinc terhelése nélkül, pozitívan befolyásolja az idegrendszer érését, egyéb, másodlagos pozitív hatásokkal is számolhatunk, úgymint: erősíti az önbizalmat, fejleszti az akaraterőt, kitartást; fegyelemre nevel, segít az ismeretlentől való félelem leküzdésében.

Napjainkban egyre több szülőben felmerül az igény, hogy jó lenne, ha úszna a gyermek, de ő nem szeretné versenyeztetni. Erre szolgál a rekreációs úszás, melynek célja: a víz megszerettetése, az egészség megőrzése, fejlesztése, a fizikai teljesítőképesség fokozása.

Előnyei:
–vízzel szembeni gátlások, félelmek sikeres leküzdése
–sikeresség, önbizalom erősödés
–víz tartós megszeretése, életre szóló kötödés kialakulása

Hátrányai:
–lassú siker
–sok energia befektetés

Kisfiam általatok szerette meg a vizet, általatok találta meg az örömöt és a sikerélményt az úszásban. Ezt előttetek 4 évig nem sikerült elérnünk! Köszönet és hála érte! Azóta is minden óra után boldogan és sikerélménnyel tér haza.
Takács Ágnes; Kis Máté anyukája

 

S mik az előnyei az egész éven át tartó folyamatos oktatásnak?

Lassú, de tartós siker
Alapos oktatás
Az oktatási szakaszokra jut elég idő
Nem olyan nagy a produktum kényszere 
Van idő foglalkozni a lemaradókkal, a differenciálásra
A víz megszeretése, a vízzel való kötődés kialakulása

 

A sporttudomány régóta tisztában van azzal, hogy tíz-tizenkét éves gyerekeket vagy még kisebbeket nem szabad és nem is érdemes eredménykényszer alatt tartani…. Túl korán rásütjük a gyerekekre, hogy ügyesek vagy ügyetlenek. Túl korán versenyeztetjük, túl korán specializáljuk őket. Mennyivel jobban tennénk, ha hagynánk őket boldogan játszani.
http://mno.hu/velemeny/az-elfelejtett-onfeledtseg-1321469