babaúszásAjka.0864A tényleges úszásoktatást a 4 éven felülieknél lehet elkezdeni, hiszen ekkorra érik meg a kar-láb koordináció annyira, hogy eredményes munkát tudjunk végezni.

A hatékony oktatás érdekében a szülők csak az első órán lehetnek a medencetérben. A gyermekek fejlődését a 2-3 havonta tartandó nyílt órákon tudják nyomon követni.

Az oktatás egész évben zajlik, folyamatos csatlakozási lehetőséggel. A feladatokat a gyermekek életkorukhoz és úszástudásukhoz mérten differenciáltan végzik.

2 úszásnem (gyors, hát) elemeinek oktatása párhuzamosan történik, a mellúszás elsajátítására nyáron a 3 hetes intenzív kurzuson van lehetőség!

Az oktatás 3 csoportban zajlik: a KEZDŐ csoportban sok-sok játékkal és még több türelemmel az önálló (szer nélküli) hason, háton lábtempóig kell eljutni.
A KÖZÉPHALADÓ csoportban a hátúszást már mindenki megtanulja, a gyorsúszás kartempóját és levegővételét is ebben a csoportban oktatjuk. Cél még a gyermekek mélyvízhez szoktatása, így ahogy halad előre a csoport előbb-utóbb az óra második felét a mélyvízben töltik majd!
A HALADÓ csoport oktatása már teljes egészében a mély vízben zajlik. Itt a gyerekek technika csiszoló feladatokat és prevenciós jelleggel tartás javító gyakorlatokat végeznek, hogy a serdülő kori hanyag tartás, illetve gerincferdülés kialakulását megelőzzük.

Felszerelés:
Úszósapka (szilikonos), fürdőruha, papucs, törölköző, úszószemüveg (ajánlott).
Úszósapka és úszószemüveg előzetes egyeztetés után a helyszínen vásárolható!

Az időpontokról, oktatási díjakról itt tájékozódhat:
AJKA
BALATONFÜRED

JELENTKEZÉSI LAP